fredag 29 mars 2013

Glad Påsk!


Nu när det är påsk så ska häxorna dra iväg till Blåkulla för gästabud, enligt folktron ska man åka på kvastar, brödspadar men också på levande varelser som hästar och kor. Många häxor valde också en man att åka på dit. Väl framme i Blåkulla spisade de läcker mat och rött vin, men det var fan själv som förvridit synen på dem så i själva verket åt de paddor,ormar och annat äckligt och vinet var från gödselbrunnen. Efter maten dansades rygg mot rygg och själva fan låg på golvet och slog takten med svansen. Kulmen på det hela var en samlagsorgie med fan och hans djävlar och med de få män som var med. Återresan skedde på samma sätt. Kvasten smörjdes in inför ditfärden med extrakt av bolmört, spikklubba och giftiga örter som trängde in i kvinnan och som fungerade som ett slags narkotika. (Källa ur Ålvor , troll och talande träd av Ebbe Schön). Ja det var lite om häxornas framfart.....undrar om det går lika hett till idag.....vi får väl se vi som eventuellt tar oss en tur dit.  Jag får i alla fall önska er alla en Glad Påsk vad än ni hittar på!


Drar väl iväg, fint flygväder, tar med mig min lilla svarta katt Mina så får vi se hur det blir, hi,hi,hi!!!


Måste ta med några bilder från det porlande vattnet....det finns hopp om vår även om snön ligger djup här uppe i skogarna.


En bild från sommaren och vägen upp från Midtjärn till stugan. Ja dagarna blir längre och ljusare och i morgon så ställer vi fram klockan innan läggdags....sommartid. Visst är det skönt när det blir ljusare men jag älskar alla årstider och vi har en stor gåva som kan njuta av naturens alla skiftningar.

2 kommentarer:

  1. Vi önskar dig en Glad Påsk :)

    SvaraRadera

  2. Får önska Er det samma, ni är väl uppe i stugan och åker skidor och njuter i solskenet förstår jag. Kram till er. Anna.B.

    SvaraRadera