lördag 9 mars 2013

Finska kniven och KronojägaruniformsmössaIdag blev det en promenad runt stugan och bort mot Gladtjärn. Nu kan man höra att kråkorna börjar samla ihop sig inför våren och "pratar" med varandra, likaså spillkråkan, den trummar och småfåglarnas aktivitet har ökat. Skogen "ligapojkar" nötskrikorna var framme och käkade massvis med hårt bröd som jag fick av en vän igår. Fär väl hoppas det blev lite över till rävarna. När vi kom in så blev det varm choklad, det smakade gott när man var lite frusen för det blåste isiga vindar ett tag.
Jag måste visa er en vacker kniv efter min far, han var en väldigt aktiv brottare och tävlade nästan till sin femtioårsdag. Efter det så tränade han poliser i olika grepp så man fick hänga med på brottarmattorna sedan barnsben. När han var i Finland närmare bestämt i Kotka så fick han en fin kniv som jag har en bild på. Han var Kronojägare till yrket och förr hade de uniform, har också en bild på uniformsmössan. Kommer ihåg att han köpte den av en då mycket äldre kollega till honom från Östergötland. Nåväl här är några mer bilder......

.


 
Ja så har ytterligare en dag gått  i vår stund på jorden... får citera Alf Henriksson- Dagen i dag är en underlig sak....evighet fram och evighet bak.....ja det gäller att ta vara på stunden, bemöta våra medmänniskor på samma sätt som vi själva  vill bli bemötta. Inte ödsla energi på en massa strunt, eller sätta krokben för varandra i tillvaron utan finnas till för varandra... och leva i harmoni med människor, djur och natur....det kostar så lite att sträcka ut en hand.....för du får så mycket i gengäld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar