onsdag 4 april 2018

I BÖRJAN AV APRIL...


Vägen norrut är ännu inte farbar! Den värsta kylan har nu gett sig lite här i Bergslagen. Sakta börjar dagarna bli längre och ljusare och granen strintar...ett säkert vårvintertecken. Men med tanke på den djupa snön, kylan och den hårda skaren så har skogens djur svårt att hitta föda. Det är tufft för dem nu. Har sett plogar på himlen med svanar och tranor som återkommer till vår kära Nord. Skogsduvan har börjat hoa och förbereda sig på att föra släktet vidare. Orrarna spelar, småfåglarnas ljuva musik ökar dag från dag. Men det kan bli många bakslag ännu. Solen på väg ner över tjärnen. Än ligger isen tjock. En halväten grankotte tittar fram ur isen.

                                            
Stubbarna ligger och väntar på att bli bortkörda.Firade Påskafton med goda vänner, kunde inte låta bli att ta ett kort på dessa vackra tulpaner...ser ut som det är frost på dem.


Nu ska jag ut i månskenet....Kram från Skogsnävan

Trots kylan och isiga vindar så är jag tvungen ut i månskenet....något som alltid lockar och drar. Och så brusar forsen fram genom vildmarken, dansar mellan stenar och klingar som silverklockor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar