onsdag 9 oktober 2013

SNART DAGS FÖR ÄLGJAKT....

 
Ja på måndag startar älgjakten i våra Bergslagsskogar. Det märks på hela naturen, korparna som är så otroligt kloka har börjat cirkulera  lite mer och ibland markerar de vart älgarna står. De är inte dumma, så fort det sedan fälls en älg så är de där och bevakar bytet och vill smörja kråset.
 
Igår hade vi en härlig dag i skogen, orrarna spelade, såg tre tjädertuppar, två rådjur men bilderna blev inte bra för tupparna flög iväg och rådjuren var på för långt håll, har ju inget objektiv. Men lyckades få stopp på älgen tack vare att jag visslade till, de brukar stanna upp då om man har tur.
 
Väl inne efter långturen satt jag på farstubron och såg  solen  sjunka ner bakom skogskammen och spegla sig i tjärnen tillsammans med alla de vackra höstfärgerna på träden.  Bävern håller på för fullt att ta ner ett par aspar, han gnager lite i taget så om någon dag faller nog den ena. Lommarna har börjat sin resa från våra sjöar och tjärnar......man får hoppas de återvänder till våren med sitt underbara vemodsfulla  rop över vattnen, någon skrev; DET BEHÖVS EJ PRÄST  OCH KYRKA FÖR ATT SKAPA EN HELGEDOM, DET RÄCKER MED LOMMENS SKRIK OCH HJORTRONBLOM......vackert, kanske någon vet vem som skrivit det? 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar