torsdag 6 juni 2013

JUNIKVÄLL...


Visst är det underbart nu, vill gärna vara ute så mycket som möjligt när vädret är så fint. Inte blir det mycket gjort inne...men det arbetet finns kvar. Bakat Hammarbacksrufsor som vi ska ha i vår förening nu på lördag vid En dag vid forsen...med hantverkare, smeder BG Risberg o Bengt Gustavsson, kolbullar, glödsill, och Skogskaféet öppet med våfflor, rufsor och annat hembakat. Poeten Arne Johnsson läser från sina vackra dikter, Bergslagernas Spelmansgille har konsert och Gunilla Didriksson berättar om Gulsmedshytte Kungsgård. Så har ni vägarna förbi som kom till vårt vackra Hammarbacken en oas i Bergslagen.
Måste i alla fall ut i skogen mellan varven....tog lite bilder.


                                         Tittar efter en älg som försvann upp i skogen och ner
                                         mot tjärnen för att dricka vatten.

                                               
 
Vem kan tänkas bo här...vargen kanske eller räven. När jag var liten och ute med far och farfar i skogen så bodde alltid trollen eller tomtarna i sådana här hålor om de inte bodde i någon stubbe eller rotvälta, eller de små vättarna, det var en spännande värld som farfar talade om på sin härliga norrländska dialekt.
 
 
 
Den är så mjuk o go ullen på myren. Tänker på Rolf Lidbergs trolltavlor när trollen samlar ull att stoppa i sina kuddar för att sova mjukt på och det lilla knytet som redan sover på myren....
 
 
Vackert vid skogssjön.
 
 
Finnakvarnsbäcken.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar